Castellammare del Golfo

castellammare-03-del-golfocastellammare-01-del-golfocastellammare-15-del-golfocastellammare-20-del-golfocastellammare-02-del-golfocastellammare-04-del-golfocastellammare-06-del-golfocastellammare-08-del-golfocastellammare-09-del-golfocastellammare-10-del-golfocastellammare-16-del-golfocastellammare-19-del-golfocastellammare-22-del-golfocastellammare-23-del-golfoCastellammare-del-GolfoStrand Castellammare del GolfoCastellammare-del-Golfo.Omgeving_CastellammareCastellammare-del-Golfo_1Villa_Castellammare_del_GolfoZeeschildpad

Castellammare del Golfo (Casteddammari in het Siciliaans) ligt aan de noord-kust van Sicilië in de provincie Trapani, tussen Palermo en Trapani (stad), en telt iets meer dan 15.000 inwoners. Het is een oude stad die is ontstaan uit het imperium van het nabijgelegen Segesta. Castellammare del Golfo is in het verleden door diverse volkeren overheerst waaronder de Arabieren die de stad rond 800 hebben omgedoopt tot ‘Al Madarig’, later is hier Castellammare uit ontstaan.

Castellammare del golfo ligt aan de voet van de bergketen “Monte Inici” en is tegenwoordig door haar rijke erfenis een belangrijke toeristische badplaats en van grote historische en culturele waarde. Tegenwoordig floreert de stad van het toerisme en leeft minder zoals vroeger van de wijnbouw en de visserij. Het achterland heeft veel te bieden wat betreft natuurschoon, kunst en cultuur.

De golf van Castellammare del Golfo heeft fenomenale stranden, mooie baaitjes en kristalhelder zeewater. Het is dan ook een erg populaire regio waar je fantastische vakantie-accommodaties kunt vinden.

Om in Castellammare del Golfo te komen kun je vliegen op zowel Palermo, als op Trapani. Palermo-Castellammare del Golfo is 30 minuten, Trapani-Castellammare del Golfo is 45 minuten rijden.

Route en afstand van (A) Trapani-Airport tot (B) Castellammare del Golfo is 45 minuten rijden.

  • Over de A29: 56 km en 45 minuten naar Castellammare del Golfo

  • Grotere kaart weergeven

    Route en afstand van (A) Palermo-Airport tot (B) Castellammare del Golfo

  • Over de A29: 43km en 30 minuten.

  • Grotere kaart weergeven