Egadische Eilanden

Egadische eilandentrapani-centrum-10-trapanifavignana-02-trapanifavignana-04-trapanifavignana-05-trapanifavignana-06-trapaniLevanzo 1favignana-11-trapaniMarettimo Egadische eilandenMarettimo snorkelenFavignana 1LevanzoCala_azzurra_FavignanaZongedroogde tomatenMarettimoMarettimo 1Favignanavismarkt FavignanaAppartement LevanzoFavignana 4Favignana 2Il Borgo Del Principino

Deze eilandengroep die bestaat uit de drie eilanden Favignana, Levanzo en Marettimo, ligt direct voor de kust van Trapani en is per veerboot te bereiken vanaf Trapani en Marsala. De eilanden en in het bijzonder Favignana zijn een geliefde vakantiebestemming, mede omdat de eilanden hun authentieke karakter hebben weten te behouden.

Dagtrip naar een eiland
Een dagtrip naar één van de Egadische eilanden is een fantastisch uitstapje. Per snelle en comfortabele draagvleugelboot van Ustica Lines vaart u in ongeveer 25 – 35 minuten naar Favignana of Levanzo. Marettimo ligt verder weg, maar is de trip zeker waard.

U kunt een ticket kopen aan de havenkade van Trapani bij het gebouwtje van Ustica Lines. Te vinden tegenover Via Ammiraglio Staiti 45 of B&B Belveliero. Een retour Favignana kost ongeveer € 20,- per persoon. Rond 20.00 uur vaart de laatste boot terug naar Trapani.

Favignana


Favignana is het meest toeristische eiland waar het prima fietsen is. Het eiland is beroemd vanwege de Mattanza, de traditionele vangst en slacht van tonijn. Dit is een bloedig spektakel dat plaatsvindt in mei, begin juni. Dé bezienswaardigheid van het eiland zijn de tufsteengroeven. Verder zijn de zeegrotten bezienswaardig, boten om daar te komen zijn te huur in de haven.

  • Favignana heeft mooie stranden en diverse goede bars en restaurants
  • Het eiland is ongeveer 10 km lang en redelijk vlak. Er zijn 3 hoge bergen van 300 meter hoog
  • Er zijn goede geasfalteerde wegen waar je goed kunt fietsen
  • Er zijn een aantal verhuurbedrijven waar o.a fietsen, scooters, quads, auto’s en boten gehuurd kunnen worden
  • Bij aankomst in de haven van Favignana is één van de verhuurbedrijven voor fietsen, scooters en quads
  • De overtocht naar Favignana vanaf Trapani duurt ongeveer 25 minuten met de vleugelboot de Aliscafo en kost €6
  • Het VVV van Favignana is op Piazza Madrice 8

Levanzo


Op dit eiland dat slechts 4 km van Favignana ligt zijn de grotten (Grotta del Genovese) een bezienswaardigheid. Door de afwezigheid van auto’s heeft Levanzo zijn authentieke karakter weten te bewaren.

Marettimo


Dit is een bergachtig eiland en daardoor vooral geliefd bij trekkers. Het eiland is niet toegankelijk voor auto’s. Bezienswaardig zijn de zeven grotten met smaragdgroen water die alleen via zee te bereiken zijn.

Kaart Egadische eilanden