Eten en drinken

paella-di-cous-cous TrapanesePizza con la RicottaPesto TrapaneseFocaccia Patate e Pancetta (met aardappel en spek)busiate-al-pesto-trapanese

De eet en drink cultuur van deze regio staat in hoog aanzien en wordt alom gezien als één van de beste van Sicilië. Trapani heeft in het verleden diverse overheersingen ondergaan van o.a de Arabieren. Resultaat daarvan is dat couscous en in het bijzonder viscouscous nu één van de locale specialiteiten is. Het eten op West Sicilië is toch echt anders dan in de rest van Italië. Hier worden pizza’s geserveerd met aubergine of verse venkel. Er is zelf een speciaal gerecht vernoemd naar Trapani, de zogenaamde Pesto alla Trapanese, gemaakt van basilicum, verse tomaten, knoflook en amandelen.

De streek aan de Westkust van Sicilie staat bekend om haar goede wijnen. Uit deze streek komt ook de beroemde zoete dessertwijn Marsala, de stad Marsala ligt 25km ten zuiden van Trapani.

Bekijk de goedkoopste en de beste restaurants van Trapani