Segesta

Segesta-10-SiciliëSegesta-8-SiciliëSegesta-6-SiciliëSegesta-2-SiciliëSegesta-1-SiciliëSegesta-3-SiciliëSegesta-4-SiciliëSegesta-11-SiciliëSegesta-12-Sicilië

Segesta ligt op 30km van Trapani en heeft prachtige opgravingen. Van Trapani naar Segesta is ongeveer een half uur rijden over de autoweg richting Palermo. Het staat laat, maar goed aangegeven. Ter plekke is ruime parkeergelegenheid voor handen. Entree is € 5,- p.p., maar voor 65+ers gratis. Het is ongeveer 5 minuten lopen naar de tempel. Waarschijnlijk is men rond 425 voor Chr. met bouwen begonnen. De tempel is echter nooit afgebouwd. Het dak dat meestal van hout was en met pannen gedekt is er blijkens opgravingen nooit op gekomen. Ook is niet duidelijk aan welke godheid deze prachtig bewaard gebleven Griekse dorische tempel was gewijd.

De andere (pre-)historische sites liggen boven op de heuvel. Voor € 1,50 p.p. kan men met de bus mee naar boven, waar men naast de ruïnes van een Grieks stadje, een mooi bewaard amfitheater en de resten van een oude moorse burcht kan bekijken. Men kan er ook genieten van prachtige vergezichten. De horeca voorziening ter plekke valt nogal tegen. Wij hadden er de slechtste koffie van ons verblijf op Sicilië.

Het is een mooie tocht om van Segesta via Castellammare del Golfo en Buseto Palizzolo terug te rijden naar Trapani. Scopello dat geroemd wordt om het nabij gelegen Reserva Naturale di Zingaro is een piepklein dorpje met een fijn bakkertje en schitterende panorama’s.

Men kan ook met de trein of de bus van Trapani naar Segesta.

Route naar Segesta vanaf Trapani, 30 km