Rondreis Sicilië

cefalu-02-siciliëortigia-03-siciliëcefalu-01-siciliërondreis-03-sicilierondreis-02-sicilierondreis-06-sicilierondreis-12-siciliezwaardvis-01-siciliëcatania-01-siciliëortigia-01-siciliëortigia-02-siciliëcefalu-03-siciliëortigia-01-sicilië_01trapani-01-siciliëtrapani-01-sicilië_01vongole-01-siciliëspaghetti-01-vongole_siciliëKaartje rondreis SiciliëTaormina Sicilië

Sicilië heeft een rijke historie en is in het verleden vaak het middelpunt geweest van veldslagen, die vaak als doel hadden de heerschappij over de Middellandse Zee te verkrijgen. De Arabieren, de Grieken, de Romeinen en zelfs de Noormannen, hebben op Sicilië hun sporen nagelaten.

Sicilië is eigenlijk één groot openluchtmuseum en de rijke tradities op o.a. West-Sicilië zijn terug te vinden in de lokale specialiteiten zoals (vis) couscous. In de beroemde badplaats San Vito Lo Capo wordt jaarlijks een heus couscousfeest georganiseerd.

Sicilë heeft een oppervlak ongeveer ter grootte van de helft van Nederland. Van Oost naar West is het ongeveer 3.30 uur rijden.

Bezienswaardige plaatsen op Sicilië

  • Trapani, mooie oude stad met de prachtige Egadische eilanden, waaronder het bekende vakantie-eiland Favignana, direct voor de kust.
  • Erice, historische en bezienswaardige stad, ook per kabelbaan te bereiken vanaf Trapani.
  • Palermo, de hoofdstad van Sicilië met 750.000 inwoners de grootste stad met veel bezienswaardigheden op 75 minuten rijden van Trapani (111km).
  • Marsala op 25 km naar het zuiden van Trapani met een mooie historische binnenstad.
  • Agrigento met prachtige Griekse tempels in de Valle dei Templi (Vallei van de Tempels), Zuidkust, op 2.45 uur (175km) van Trapani.
  • Noto, één groot openluchtmuseum aan de Zuid-Oost kust op bijna 400km rijden vanaf Trapani.
  • Etna, na de Stromboli, de actiefste vulkaan van Europa. De Etna is te beklimmen en ligt op 350km rijden vanaf Trapani in het Oosten.

De natuur en het landschap op Sicilië

Sicilië heeft een zeer afwisselend landschap met gebergten in het centrum, de machtige en actieve vulkaan de Etna in het oosten en vele eilandjes langs de kust. De kustgebieden zijn veelal rotsachtig met baaitjes en zandstranden. Sicilië heeft diverse natuurreservaten zoals het Lo Zingaro in de provincie Trapani. De eilanden bij Sicilië zijn geliefde vakantiebestemmingen vanwege de ongerepte natuur en de mooie heldere zee, waar je goed kunt duiken en heerlijk kunt zwemmen.