Scopello

Scopello-01-Scopello-02-Tonnara-01-ScopelloVilla-01-ScopelloVilla-02-ScopelloVilla-03-ScopelloVilla-04-Scopello

Scopello ligt in het noordwesten van Sicilië, op 37 km van Trapani en 75 km van Palermo en het herbergt een aantal interessante ruïnes. Scopello is een klein en gezellig toeristisch stadje dat is gebouwd rond een 16e-eeuwse “Baglio”, op de plek van een voormalig Moors gehucht. De rotsachtige kustlijn bij Scopello is fenomenaal met haar kristalheldere turqoise zeewater, mooie baaien, kliffen en met haar grote biodiversiteit wordt deze regio als één van de mooiste van Italië beschouwd.

Scopello ligt vlakbij het natuurreservaat “Zingaro”, één van de mooiste en ruigste gebieden van het Middellandse-Zeegebied.

In Scopello vind je leuke keramiek en souvenirs winkeltjes, maar ook boetiekjes, cafés en restaurants. Je kunt in Scopello de heerlijke lokale specialiteit “Pani Cunzatu” (brood met ansjovis, kruiden, tomaten, kaas en olie) en Sfincione (Focaccia), een soort pizza, eten.

De oude tonnara, “La Tonnara di Scopello” waar tot in de jaren tachtig tonijn werd verwerkt is een leuke bezienswaardigheid.

De regio rond scopello is erg geliefd om haar prachtige landschap, de mooie baaien en het ruime aanbod aan fantastische vakantie-accommodaties van bed and breakfasts tot vrijstaande villa’s met zwembad.

Vakantiehuis in Scopello?

Bekijk onze vakantiehuizen in Scopello Lees verder >>

Route van (A) Trapani-Airport naar (B) Scopello is 55 km


Grotere kaart weergeven

Route van (A) Palermo-Airport naar (B) Scopello is 50 km


Grotere kaart weergeven