Sicilië

Eolische eilandenEtnaPalermoSan Vito Lo CapoTaormina

Sicilië is een bijzonder eiland in de Middellandse zee, en onderdeel van Italië, dat in het verleden diverse overheersingen heeft ondergaan van de Carthagers, de Grieken, de Romeinen en later de Arabieren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de tradities op Sicilië een duidelijk ander karakter hebben dan in de rest van Italië. Dit komt vooral tot uitdrukking in de lokale gebruiken, maar ook in de gerechten die er op Sicilië worden gegeten. Het westen van Sicilië wordt bijvoorbeeld ook wel Afrikaans Sicilië genoemd, vanwege haar geschiedenis en gebruiken zoals het eten van de specialiteit couscous.

Sicilië is ongeveer half zo groot als Nederland en de hoofdstad en tevens de grootste stad is Palermo. Sicilië telt maar liefst 4 luchthavens, hetgeen zorgt voor een goede bereikbaarheid gedurende het gehele jaar. Het toerisme op Sicilië floreert en jaarlijks nemen de aantallen toeristen nog steeds toe. Hoewel Sicilië een populair vakantie-eiland is, is er geen sprake van massatoerisme.

Sicilië is een heerlijk vakantie-eiland met prachtige ruige kusten en fijne zandstranden.

Vakantie op Sicilië

Sicilië komt steeds meer in de belangstelling als vakantiebestemming. Dit komt mede doordat Ryanair goedkope vluchten aanbiedt naar o.a Trapani op West-Sicilië. Op Sicilië is los van de ontelbare ruïnes uit de oudheid veel te zien. Er zijn fantastische, bijna Caribische stranden met palmbomen, prachtige natuurgebieden en natuurlijk is één van de grote publiekstrekkers de Etna op Oost-Sicilië.

West Sicilië

Guidaloca strand

Guidaloca strand


Kenmerkend voor deze regio is dat ze nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Ze wordt ook wel Afrikaans-Sicilië genoemd vanwege haar typische gebruiken zoals het eten van couscous. Er worden hier heuse couscousfeesten gegeven. Als je naar West-Sicilië gaat zul je waarschijnlijk landen in Trapani. De hoofdstad van de gelijknamige provincie Trapani heeft in het verleden een belangrijk rol gespeeld bij de uiteindelijke totstandkoming van het huidige Italië. Op West-Sicilië zijn er de prachtige stranden van San Vito Lo Capo, mooie vakantie-eilanden zoals Favignana en er zijn diverse opgravingen uit de oudheid te bezichtigen o.a. bij Segesta en Selinunte. De mooiste plaatsen om te bezoeken zijn Trapani, Erice, Marsala, Sciacca, Palermo, Agrigento en de eilanden Favignana en Lampedusa.

De golf aan de noord-west kust bij Scopello en Castellammare de Golfo biedt veel vakantiehuizen. Als u een vakantiehuis zoekt op Sicilie is dit een zeer aantrekkelijk regio voor uw vakantieverblijf. De accommodaties zijn over het algemeen van goede tot zeer goede kwaliteit. Dit komt mede omdat deze regio in opkomst is als toerisme-gebied. De vakantiehuizen zijn dus over het algemeen van recente data en veelal voorzien van een zwembad.

Centraal Sicilië

Deze regio is een voormalig arbeidersgebied met als grootste stad Caltanissetta (kasteel van de vrouwen in het Arabisch). De mooiste plaatsen om hier te bezoeken zijn Caltanissetta, Enna, Piazza Armerina en Caltagirone.

Barok Sicilië

De mooiste plaatsen die een bezoek waard zijn in deze regio zijn Ragusa met haar mooie pittoreske en smalle straatjes en Modica dat 15 km van Ragusa tegen de rotsen aanligt. Een andere stad die leuk is om te bezoeken is Noto. Noto heeft prachtige architectuur en de steek wemelt van de amandel- en olijfbomen.

Ionisch Sicilië

Dit is de regio waar de beroemde en nog steeds actieve vulkaan, de Etna, te vinden is. Jaarlijks komen duizenden toeristen op de Etna af. Op enkele kilometers van de voet van deze vulkaan ligt de bezienswaardige plaats Catania met fantastische architectuur. Excursies naar de Etna worden op heel Sicilië georganiseerd. Ook in Trapani in het Westen zijn er diverse bedrijven die excursies organiseren naar de altijd tot de verbeelding sprekende Etna.

Enkele zeer bezienswaardige plaatsen in deze regio zijn Catania, Syracuse, Acireale, Taormina, Messina en Castelmola.

De Eolische eilanden

Dit zijn 7 beroemde vulkanische eilanden die worden beschreven in de “Ilias”en de “Odyssee” (Homerus) en tegenwoordig zijn het gewilde vakantie-eilanden.

Bekijk accommodaties in Trapani op West-Sicilië

Bed & Breakfast >>
Appartement >>
Agriturismo’s >>
Vakantiehuis >>