Over Trapani

Trapanitrapani-centrum-21-trapanitrapani-centrum-05-trapaniSicilie-01-Chantal-Cornettrapani-centrum-06-trapanitrapani-centrum-08-trapanitrapani-centrum-01-trapanitrapani-centrum-03-trapanitrapani-centrum-07-trapaniStefania-mode-Trapani-sicilietrapani-centrum-09-trapaniSicilie-09-Chantal-Cornettrapani-centrum-10-trapaniSicilie-02-Chantal-Cornettrapani-centrum-11-trapanitrapani-centrum-12-trapaniLido-san-giuliano-strand-trapani-sicilietrapani-centrum-13-trapanitrapani-centrum-14-trapanitrapani-centrum-15-trapanitrapani-centrum-17-trapanitrapani-centrum-18-trapanitrapani-centrum-19-trapanitrapani-centrum-20-trapanitrapani-centrum-23-trapani

De van oudsher belangrijke havenstad Trapani (75.000 inw) op Noordwest-Sicilië met zijn historische centrum en prachtige bezienswaardigheden in de omgeving, is nu een geliefde vakantiebestemming. Dit komt mede omdat Trapani goed en voordelig bereikbaar is met luchtvaartmaatschappij Ryanair, die o.a voordelige vluchten aanbiedt vanaf Eindhoven, Maastricht en Brussel. Tickets naar Trapani zijn er al vanaf € 30 p.p. retour incl. tax. Ook zijn er door de komst van Ryanair diverse B&B’s en restaurants bijgekomen waardoor Trapani steeds aantrekkelijker wordt als vakantiebestemming.

De centrale ligging aan de westkust maakt Trapani het perfecte vertrekpunt voor een verkenning van deze prachtige Siciliaanse regio. In de omgeving vindt u unieke visserdorpen, waar u het echte authentieke Sicilië kunt ervaren.

Trapani stad

Het oude romantische centrum heeft barokke paleizen, kerken en witte vissershuizen. Bezienswaardig zijn o.a de Cattedrale San Lorenzo en de mooie Chiesa del Collegio Gesuiti. Voor een bezoek aan de oude stad volstaat een dag.

De stad heeft een rijke geschiedenis. De Romeinen noemden de stad “Drepanum”, dat sikkel betekent en slaat op de vorm van de landtong waar de stad op ligt. Hieruit is later Trapani ontstaan. Vanaf Trapani gaat er een kabelbaan naar het hoger gelegen Erice (751 m). Een bezienswaardige plaats die een prachtig panorama geeft over de Egadische eilanden.

Wat is er te doen in Trapani

Stefania mode - Trapani


Winkelen in Trapani
In het oude en historische gedeelte van Trapani is het leuk winkelen in het stuk tussen Via Torrearsa en Piazzetta Cuba. Bezoek hier Stefania, Via Torrearsa 23-29, voor luxe kleding van o.a Prada, Fendi en D&G. In het nieuwe stadsdeel moet u zijn op de Via Giovan Battista Fardella. Hier zijn o.a winkels van Max-Mara, Fornaria en Intimissi.

Het strand van Trapani

Trapani heeft enkele leuke strandjes met strandtenten op korte afstand van het centrum van de stad. De grootste strandtent is Lido Paradiso met ligbedjes, een bar, een zwembad en de mogelijkheid voor beachvolleybal.
Iets verder naar het noorden, op ongeveer 3 km van het centrum van Trapani, bevindt zich Lido San Giuliano. Hier is een groot en breed zandstrand met strandtenten. De zee is er mooi helder en azuurblauw.
> Lees meer over de stranden rondom Trapani

Lido San Giuliano - Trapani

Uitgaan in Trapani

In de zomer zijn er vaak feesten in de strandtenten, o.a. in Lido Paradiso en Isola Bianca. In de stad zijn diverse (lounge)bars zoals bijvoorbeeld “8,5”. Dit is een lounge bar geheel in retrodesign met een hip decor en ‘s avonds vaak livemuziek op Via Palmerio Abate 20. Il Salotto op Via Torrearsa 104 heeft lekkere cocktails en ’s avonds vaak een dj.
> Lees meer over uitgaan in Trapani

De Zoutpannen van Trapani

Sinds de 12e eeuw produceren de zoutpannen het beste zout van Italië. De kwaliteit is zo hoog dat zelfs de Scandinaviërs hier hun zout komen halen voor de inleg van hun vis. Erg leuk is het om een fiets te huren in Trapani en naar de zoutpannen te fietsen. Bij het toeristenbureau op Piazetta Saturno kunt u een fiets huren voor €10 per dag.

De Haven van Trapani

De haven van Trapani is een bedrijvige omgeving. Het is hier een komen en gaan van veerboten, handelsschepen en plezierjachten. Vanaf de haven van Trapani kent diverse veerverbindingen. Zo vertrekken er o.a veerboten naar de Egadische eilanden (direct voor de kust), naar het eiland Pantelleria en zelfs naar Tunesië.

Dagtrips vanuit Trapani

In de directe omgeving van Trapani zijn diverse bezienswaardigheden, mooie stranden en eilanden te bezoeken.
> Lees meer over dagtrips vanuit Trapani