Bezienswaardigheden in Trapani

TrapaniTrapani_vanaf_EriceZeilen TrapaniZoutwinning TrapaniCorso_vittorio_emanuele_trapaniTrapani strand oude stadHaven van Trapani met uitzicht op Favignanatrapani stadTrapani havenTrapanimattanza favignana tonijnvangst 2mattanza favignana tonijnvangstmattanza favignana 2mattanza favignana 1mattanza favignana

De oude barokke stad van Trapani is bezienswaardig en je kunt hier goed een dag voor uittrekken.
De oude gebouwen van de stad ademen de sfeer van vroeger, bekijk op het mooie charmante pleintje aan de Piazetta Saturno de Chiesa Sant’Agostino met 14e eeuwse gevel.

Enkele andere bezienswaardigheden zijn de mooie barokke Chiesa del Collegio dei Gesuiti aan de Corso Vittorio Emmanuele en de Cattedrale San Lorenzo waarvan het portaal ’s avonds mooi verlicht is.

Musea in Trapani

 • Museo Pepoli, via Conte A. Pepoli 200, heeft prachtige schilderijen, koraal, kerkzilver en diverse aardewerken beelden. Het koraalbewerken is een echte traditie in deze regio en bestaat hier al vele eeuwen.
 • Museo della Saline in Nubia, op enkele kilometers vanaf Trapani, exposeert in een oude molen over de zoutwinning waar deze regio o.a beroemd van is. Het zout dat hier nog steeds gewonnen wordt is van zeer hoge kwaliteit, de Scandinaviërs kwamen hier al in vroeger tijden zout halen voor de inleg van hun vis.
 • Goede Vrijdag Processie

 • Beroemd en bezienswaardig is de “Goede Vrijdag Processie”. De prachtige praalwagens, gemaakt door de gilden van de stad, demonstreren de lijdensweg van Christus. De processie start op goede vrijdag om 14h en eindigd zaterdag om 12h.
 • Festival Luglio Musicale Trapanese

 • In de zomer vindt er in Trapani het openluchtfestival “Luglio Musicale Trapanese” plaats in de Villa Margherita.
 • Bekijk meer accommodaties in Trapani en omgeving

  Bed & Breakfast >
  Agriturismo’s >
  Vakantiehuis >