De leukste dagtrips vanuit Trapani

Vanuit Trapani zijn er diverse leuke en interessante uitstapjes te maken naar mooie plaatsen, parken en stranden.

De populairste vakantiebestemmingen op West-Sicilië zijn:

 • Trapani
 • Marsala
 • Favignana, eiland voor de kust van Trapani
 • San Vito Lo Capo (badplaats)
 • Scopello
 • Castellammare del Golfo
 • Palermo, de hoofdstad van Sicilië
 • Bekijk de mooiste bestemmingen voor een dagtrip in de provincie Trapani.

  Egadische eilanden

  Deze eilandengroep die bestaat uit de drie eilanden Favignana, Levanzo en Marettimo, ligt direct voor de kust van Trapani en is per veerboot te bereiken vanaf Trapani en Marsala. De eilanden en in het bijzonder Favignana zijn een geliefde vakantiebestemming, mede omdat de eilanden hun authentieke karakter hebben weten te behouden.
  Lees verder…

  San Vito lo Capo

  Deze levendige badplaats ligt op ongeveer 40 km van Trapani en is met de bus vanuit Trapani goed en makkelijk bereikbaar. De stranden zijn hier bijzonder mooi en de zee is hier azuurblauw. Prettig wandelen hier, de stad is voor een groot deel voor verkeer afgesloten en er zijn hier o.a diverse boetiekjes en een kleine jachthaven. San Vito lo Capo is vooral een aanrader voor liefhebbers van zonnebaden. De bussen van maatschappij AST rijden vanaf de Autostazione van 7.00h tot 18.00h om de twee uur.
  Lees verder…

  Natuurreservaat Zingaro

  Prachtig natuurreservaat, gelegen langs de kust op ongeveer 25 km vanaf Trapani naar het oosten, tussen San Vito Lo Capo en het dorp Scopello.
  Lees verder…

  Zoutpannen Trapani

  Sinds de 12e eeuw wordt er in Trapani zéér hoogwaardig zout gewonnen. De zoutwinning is een bezienswaardigheid en is erg leuk om per fiets te bezichtigen.
  Lees verder…

  Middeleeuws Erice bezoeken

  Dit historische en toeristische dorp om een hoogte van 751m ligt vlakbij Trapani en is o.a per kabelbaan vanaf Trapani bereikbaar. Erice heeft veel bezienswaardigheden uit de middeleeuwen en is een wetenschapscentrum waar studenten en hoogleraren vanuit de hele wereld naartoe komen.
  Lees verder…

  Historisch Marsala verkennen

  Marsala-14-Trapani
  De middelgrote stad Marsala ligt aan de kust op ongeveer 30 km ten zuiden van Trapani en is bekend vanwege haar Marsala wijnen. Het historische centrum van Marsala is mooi gerestaureerd en heeft een prachtige uitstraling met veel barokke gebouwen. Zeer gemoedelijke stad met veel bezienswaardigheden, restaurants en accommodaties, een prima stad voor een bezoek van enkele dagen.
  Lees verder…

  Palermo, de hoofdstad van Sicilië bezoeken

  Palermo is de hoofdstad van Sicilië en heeft 750.000 inwoners en is vooral bekend vanwege de maffia. Van de maffia merk je doorgaans als toerist niets. In Palermo is veel te zien, er staan bijvoorbeeld wel 158 kerken en zo’n 400 palazzo’s in het centrum. Palermo staat ook bekend om haar lekkere gerechten en goede restaurants, een bezoek aan Palermo is dan ook zeer aan te raden.

  Palermo is goed bereikbaar vanaf Trapani met de trein. Treinen rijden er een tiental per dag.

  Segesta

  Bezoek de historische opgravingen in Segesta op 30 km van Trapani. De Dorische tempel en het amfitheater uit de Griekse oudheid zijn een bezoek waard. Kosten € 4.50, -18 en 65+ gratis. Treinen gaan vanaf Trapani naar Segesta.
  Lees verder…