Uitgaan in Trapani

Trapani-02-nachtlevenTrapani-13-nachtlevenTrapani-12-nachtlevenTrapani-11-nachtlevenTrapani-10-nachtlevenTrapani-09-nachtlevenTrapani-08-nachtlevenTrapani-07-nachtlevenTrapani-06-nachtlevenTrapani-05-nachtlevenTrapani-04-nachtlevenTrapani-03-nachtlevenRakijastrandtent -01-lido_paradiso

Trapani heeft diverse goede bars en restaurants en er is een bruisend uitgaansleven dat verspreidt is over strandclubs, wine-bars en disco’s. De strandtenten zijn open vanaf half mei tot half september.

In het centrum van Trapani zijn leuke cafés en bars en ’s avonds is het gezellig druk in de straten.

In Trapani kun je erg goed eten en in de zomer is er vaak muziek vanuit de bars op straat, waar de Trapanesi elkaar ontmoeten. Een erg sociaal gebeuren en leuk om als toerist deel van uit te maken.

De meeste jongeren in Trapani spreken aardig Engels dus je hebt op straat al vaak snel contact.

Strandtenten / Beachclubs

Strandtent Lido Paradiso op 2 km van het centrum van Trapani

Strandtent Lido Paradiso op 2 km van het centrum van Trapani

 • Lido Paradiso is de beachclub het dichtst bij Trapani met regelmatig dance-nights in juli en augustus. Hier komen voornamelijk twintigers.
 • Lido Marausa is de beachclub het dichtst bij het vliegveld en 13 km vanaf Trapani. Disco alleen in juli en augustus. Lido Marausa is het grootste strandresort van Trapani en heeft een 2 km lang zandstrand. Om bij deze club te komen en te gaan is het aan te raden om een taxi nemen.

Wijnbars

 • Rakija is een nieuwe wijnbar op een prachtig plein met goede muziek. Gemengd publiek, vlakbij via Garibaldi en tot laat open 3h/4h.
 • Versi di Rosso is ook een wijnbar maar lijkt meer op een restaurant. Dit is een aanrader, op Corso Vittorio.

Bars / Café’s

 • Bar Salotto wordt beheerd door twee typisch siciliaanse broers. Mooi terras en goede cocktails met commerciële muziek. Via Torrearsa, 104.
 • Gral op de via Garibaldi is een klein en luidruchtig café, hier komen veel bezoekers op af die veelal buiten staan. De meeste bezoekers zijn tussen de 30 en 50 jaar. Tot laat open 3h/4h.
 • Ranova is een leuke bar met disco muziek, Via Giuseppe Garibaldi, 18
 • Bocadillo, een pub met een prachtig terras en in de zomer de beste bar voor live muziek. In de zomer is hier bijna ieder avond live muziek van goede kwaliteit. Eén van de eigenaren is ook eigenaar van Lido Paradiso. Het publiek is tussen 20-40 jaar. Via Begonia, 21.
 • Restaurants

  • Al Solito Posto, via Orlandini 30a op zondag gesloten en tussen 15-31 augustus. Dit is een populaire trattoria met “Slow Food” en de beste “busiate con pesto alla Trapanese” van Trapani, een soort pasta. Zeer goede visgerechten en prijzen vanaf €28 voor een maaltijd.